Direct contact en advies: 085 – 130 74 66
Scheidingsmediator Hardinxveld-Giessendam » Erkende MfN mediators 2018-06-20T12:58:52+00:00

Samen in goed overleg uit elkaar

Echtscheidingsmediators in Hardinxveld-Giessendam direct beschikbaar

Contact met een scheidingsmediator

Vraag vrijblijvend informatie aan.

  • Erkende mediators
  • Direct beschikbaar
  • In Hardinxveld-Giessendam
  • Bespaar op uw kosten

Scheidingsmediator in Hardinxveld-Giessendam

Een echtscheiding brengt een emotionele periode met zich mee, waarin u ook nog eens veel moet regelen. Een echtscheidingsmediator helpt u door deze periode heen. Uit ervaring blijkt dat scheidingen die door een scheidingsmediator zijn begeleid, veel soepeler verlopen dan scheidingen zonder de hulp van een mediator. Voor een scheidingsmediator in Hardinxveld-Giessendam kunt u gebruik maken van ons landelijk netwerk. Als u het contactformulier invult, wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen en kunt u doorgaans al binnen een week starten met een mediationtraject. Neem gerust contact op voor een scheidingsmediator bij u in Hardinxveld-Giessendam.

Wat doet een scheidingsmediator?

Steeds vaker wordt er in Hardinxveld-Giessendam voor mediation gekozen bij een scheiding. Een echtscheidingsmediator zorgt ervoor dat er duurzame afspraken gemaakt worden tussen u en uw ex-partner. Ook in het geval van een conflict, is het verstandig om een scheidingsmediator in te schakelen. Hij of zij zorgt ervoor dat er een oplossing komt, en houdt hierbij rekening met het belang van beide partijen. Helemaal als er kinderen in het spel zijn, is het belangrijk om zonder ruzie de scheiding af te ronden. Een scheidingsmediator bespreekt tijdens het mediationtraject onder andere de volgende onderwerpen:

  • Ouderschapsplan
  • Omgangsregeling met kinderen
  • Alimentatie (partneralimentatie en kinderalimentatie)
  • Verdeling van bezittingen, zoals inboedel
  • Verdeling van vermogen, schulden en pensioen

Doordat ons netwerk van mediators heel Nederland dekt, is er altijd een echtscheidingsmediator die u in Hardinxveld-Giessendam kan helpen.

Scheidingsmediator Hardinxveld-Giessendam

Kennismakingsgesprek aanvragen

Laat u gratis informeren. Geheel vrijblijvend.

Plaats: Hardinxveld-Giessendam
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Hardinxveld-Giessendam
Postcode: 3371 PA
Straat: Baijensweer
Netnummer: 0184

Wijken: Boven Hardinxveld - Neder Hardinxveld - Giessendam - De Peulen

Omliggende plaatsen: Boven-Hardinxveld - Giessendam - Neder-Hardinxveld

Onze echtscheidingsmediators staan voor u klaar

Een scheiding wilt u snel en goed geregeld hebben, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Wij dragen hier zorg voor.

Gecertificeerde echtscheidingsmediator in Hardinxveld-Giessendam

De mediators die zijn aangesloten bij ons netwerk, zijn allemaal gecertificeerde MfN (Mediators federatie Nederland) registermediators. Dit kwaliteitsregister wordt beheerd door de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM). Alleen gekwalificeerde scheidingsmediators die voldoen aan de kwaliteitseisen mogen zich aansluiten. Zo is een MfN echtscheidingsmediator onafhankelijk en onpartijdig, heeft hij of zij een erkende mediationopleiding afgerond en houdt hij of zij kennis en vaardigheden op peil door middel van permanente educatie.

Korter juridisch traject met een scheidingsmediator

Ook rechters en advocaten adviseren om met behulp van een echtscheidingsmediator te scheiden. Het juridische traject wordt namelijk aanzienlijk korter, aangezien jullie niet beide een advocaat in de arm hoeven te nemen. Met één onafhankelijke echtscheidingsmediator in Hardinxveld-Giessendam verloopt de communicatie soepeler, waardoor afspraken sneller gemaakt kunnen worden. Alle afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan, vervolgens vindt de formele afhandeling bij de rechtbank plaats.

Voor een mediationtraject in Hardinxveld-Giessendam staan onze mediators voor u klaar. Ook als u buiten Hardinxveld-Giessendam woont, kunt u gebruikmaken van ons netwerk. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Kinderen en scheiden

Kinderen en scheiden Een scheiding is voor kinderen enorm ingrijpend. Naast het feit dat het een emotionele periode is voor u en uw partner, is het belangrijk om de kinderen niet uit het oog te verliezen. Voor hen is het feit dat hun ouders... (lees meer)

Kennismakingsgesprek aanvragen

Laat u gratis informeren. Geheel vrijblijvend.