Kinderen en scheiden 2018-06-20T12:57:40+00:00

Kinderen en scheiden

Kinderen en scheiden

Een scheiding is voor kinderen enorm ingrijpend. Naast het feit dat het een emotionele periode is voor u en uw partner, is het belangrijk om de kinderen niet uit het oog te verliezen. Voor hen is het feit dat hun ouders uit elkaar gaan een grote klap om te verwerken. Daarnaast verandert er veel voor ze: misschien moet er worden verhuisd, wellicht krijgt één van de ouders een nieuwe partner, en ze zien hun beide ouders niet meer dagelijks. Een scheiding kan bij kinderen veel vragen oproepen, dit kunnen zaken zijn waar u zelf misschien niet eens in eerste instantie aan denkt. Bijvoorbeeld ‘wie brengt mij naar school?’, ‘eten we nog samen?’ of ‘moet ik naar een andere school?’ zijn vragen waar uw kind mee kan zitten. Neem de tijd en beantwoord vragen altijd zo eerlijk en duidelijk mogelijk.

Een mediator kan u begeleiden in het scheidingsproces waarbij kinderen zijn betrokken. Naast de zaken die geregeld moeten worden, is een MfN mediator opgeleid om om te gaan met emoties die bij een scheiding komen kijken.

Welke zaken moeten geregeld worden voor uw kinderen?

Naast de emoties, komen er ook extra te regelen zaken kijken bij een scheiding waarbij kinderen zijn betrokken. Met mediation weet u zeker dat er afspraken gemaakt worden die acceptabel zijn voor zowel u, uw ex-partner en uw kinderen. Uiteraard staat het belang van de kinderen altijd voorop. Een mediator helpt u bijvoorbeeld afspraken te maken over de volgende onderwerpen:

  • Omgangsregeling: een regeling waarbij afspraken worden gemaakt over het bezoek van de ‘niet-verzorgende’ ouder.
  • Co-ouderschap: zorgt u samen voor de kinderen? Dan is het belangrijk om afspraken goed en duidelijk vast te leggen.
  • Ouderschapsplan: ouders met minderjarige kinderen zijn verplicht om een ouderschapsplan op te stellen als zij uit elkaar gaan.
  • Alimentatie: zowel kinderalimentatie als partneralimentatie.
  • Verdeling van kinderbijslag.

Vind een echtscheidingsmediator bij u in de buurt via ons landelijk netwerk. Onze aangesloten MfN mediators zijn gecertificieerd en opgeleid om professionele begeleiding te bieden bij een scheiding. Nadat u contact heeft opgenomen kunt u in de meeste gevallen al binnen een week starten met het mediationtraject.

Waarom Echtscheidingsmediator.net?

  • Netwerk van erkende scheidingsmediators
  • In heel Nederland werkzaam
  • Lagere kosten t.o.v. juridische procedure

  • Direct beschikbaar voor kennismakingsgesprek
Contact opnemen