Wat kost mediation? 2019-05-06T07:31:30+00:00

Wat kost mediation

Wat kost mediation?

Een mediator werkt op basis van een uurtarief. Per situatie is de duur van een mediationtraject verschillend. De ervaring leert dat een mediationtraject aanzienlijk korter duurt dan een gerechtelijke procedure. Al met een een aantal uren begeleiding van een mediator kunnen afspraken rondom uw echtscheiding zijn vastgelegd. U bepaalt samen met uw partner zelf de frequentie van de bijeenkomsten. In de meeste gevallen komen partijen iedere week of iedere twee weken langs.

Tegemoetkoming voor de kosten (subsidie)

Afhankelijk van uw inkomen en vermogen kan het zijn dat u recht heeft op een subsidie of tegemoetkoming. Als u hiervoor in aanmerking komt, betaalt u zelf alleen een eenmalige bedrage. De subsidie wordt verstrekt door de Raad van Rechtsbijstand. Echter geldt deze subsidie alleen als u een MfN-registermediator inschakelt. Bij het netwerk van Echtscheidingsmediator.net zijn alleen MfN-registermediators aangesloten.

Wie komen in aanmerking voor subsidie bij mediation?

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidiegelden zijn als volgt:

  • Uw verzamelinkomen is lager dan € 36.800 bruto per jaar (gehuwden, samenwonend en eenoudergezinnen)
  • Uw verzamelinkomen is lager dan € 26.000 bruto per jaar (alleenstaanden)

Het verzamelinkomen wordt getoetst aan de hand van twee jaar geleden. Wilt u in 2016 mediation, dan geldt het verzamelinkomen van 2014. Voldoet u aan bovenstaande voorwaarden dan de subsidieregeling er toe leiden dat u maximaal € 53,- of € 105,- betaalt voor het hele mediationtraject. Vragen of deze subsidieregeling? Onze scheidingsmediators adviseren u graag. Ook kunt u meer informatie inwinnen op de website van Raad voor Rechtsbijstand (www.rechtsbijstand.nl).
Heeft u een rechtsbijstandverzekering? Afhankelijk van uw polis kan het zijn dat u recht heeft op een vergoeding. Neem contact op met uw verzekering voor de voorwaarden.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Bent u benieuwd hoeveel uren een mediationtraject voor uw situatie ongeveer duurt en welke kosten hierbij komen kijken? Vraag geheel gratis en vrijblijvend een offerte op. Ons netwerk bestaat uit gecertificeerde MfN mediators die werkzaam zijn door heel Nederland. Nadat u het contactformulier heeft ingevuld, wordt er op werkdagen binnen 24 uur contact met u opgenomen om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom Echtscheidingsmediator.net?

  • Netwerk van erkende scheidingsmediators
  • In heel Nederland werkzaam
  • Lagere kosten t.o.v. juridische procedure

  • Subsidie op mediation mogelijk
Contact opnemen