Direct contact en advies: 085 – 130 74 66
Wat kost mediation? 2021-06-09T19:11:05+00:00

Wat kost mediation

Wat kost mediation?

Een mediator werkt op basis van een uurtarief. Per situatie is de duur van een mediationtraject verschillend. De ervaring leert dat een mediationtraject aanzienlijk korter duurt dan een gerechtelijke procedure. Door begeleiding van een mediator kunnen afspraken zorgvuldig en met voortgang rondom jullie echtscheiding worden vastgelegd. Je bepaalt samen de frequentie van de mediatongesprekken. In de meeste gevallen vinden deze gesprekken met een tussenperiode van twee weken plaats.

Tegemoetkoming voor de kosten (subsidie)

Afhankelijk van je inkomen en vermogen kan het zijn dat je recht hebt op een subsidie of tegemoetkoming in de kosten voor mediation. Als je hiervoor in aanmerking komt, betaal je zelf alleen een eenmalige eigen bedrage van € 56,- of € 112,-. De subsidie ofwel toevoeging wordt verstrekt door de Raad voor Rechtsbijstand en uitsluitend wanneer de mediator bij de Raad voor Rechtsbijstand als familiemediator is ingeschreven. Bij het netwerk van Echtscheidingsmediator.net zijn alle mediators als familiemediator gekwalificeerd en bij de Raad voor Rechtsbijstand ingeschreven.

Wie komen in aanmerking voor subsidie bij mediation?

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een toevoeging zijn als volgt:

  • Het jaarinkomen is lager dan € 40.400 bruto per jaar (gehuwden, samenwonend en eenoudergezinnen)
  • Het jaarinkomen is lager dan € 28.600 bruto per jaar (alleenstaanden)

Het inkomen wordt getoetst aan de hand van twee jaar geleden. Het inkomen van je partner hierbij niet meegenomen. Wil je in 2021 mediation, dan geldt het inkomen over 2019. Voldoe je aan bovenstaande voorwaarden dan wordt eveneens het vermogen beoordeeld. Vragen over deze subsidieregeling of toevoeging? Onze scheidingsmediators adviseren je graag. Ook kunt je meer informatie inwinnen op deze website-pagina van de Raad voor Rechtsbijstand.
Heb je een rechtsbijstandverzekering, controleer dan je polis. Afhankelijk van je polis kan het zijn dat je recht hebt op een vergoeding.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Bent je benieuwd hoelang een mediationtraject voor jullie situatie ongeveer duurt en welke kosten hierbij komen kijken? Vraag geheel vrijblijvend een prijsopgave op. Ons netwerk bestaat uit geregistreerde MfN mediators die werkzaam zijn door heel Nederland. Nadat je het contactformulier hebt ingevuld, wordt er op werkdagen binnen 24 uur contact met je opgenomen om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom Echtscheidingsmediator.net?

  • Netwerk van erkende scheidingsmediators
  • In heel Nederland werkzaam
  • Lagere kosten t.o.v. juridische procedure

  • Subsidie op mediation mogelijk
Contact opnemen